Αν είστε ασθενής και έχετε απορίες ή αν είστε συνάδελφος και θέλετε να εξηγήσετε με κατανοητό τρόπο στους πελάτες σας τα πλεονεκτήματα της χρήσης laser στην καθημερινή πράξη, στην παρούσα σελίδα θα βρείτε απαντήσεις -με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια- στις πιο συχνές ερωτήσεις των ασθενών μας. Αν έχετε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση , μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του μενού ‘επικοινωνία’.

1) Τι σημαίνει Laser στην Οδοντιατρική;
Επιτέλους! Τα οδοντιατρικά Laser επιτρέπουν την καταπολέμηση της τερηδόνας, χωρίς τον ‘ενοχλητικό’ τροχό.
Το πιο σημαντικό είναι οτι με τη χρήση του Laser στη θεραπεία της τερηδόνας προστατεύονται οι υγιείς ιστοί και αφαιρούνται μόνο οι τερηδονισμένοι, ενώ δεν επηρεάζονται καθόλου οι περιοχές γύρω απο το σημείο της θεραπείας. 

2) Είναι επώδυνο;
Η χρήση laser στην καθημερινή πράξη έχει ως ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματά της την έλλειψη πόνου κατά την εφαρμογή της. Ανάλογα βέβαια και με την υπερευαισθησία του κάθε ασθενή η χορήγηση τοπικής αναισθησίας γίνεται λίγο έως καθόλου. 

3) Είναι ασφαλές; Έχει παρενέργειες;
Με την προϋπόθεση ότι ο οδοντίατρος είναι εκπαιδευμένος και εφαρμόζει την κατάλληλη τεχνική και τις κατάλληλες ρυθμίσεις ενέργειας για κάθε περίπτωση γνωρίζοντας τις ενδείξεις-αντενδείξεις, η θεραπέια ή η χειρουργική με laser είναι απόλυτα ασφαλής. Η ενέργεια laser, μετα από πειράματα, έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής και ότι δεν προκαλεί καρκίνο. 

4) Είναι ακριβές οι θεραπείες με Laser;
Η τεχνολογία Laser έχοντας ένα επιπλέον κόστος απόκτησης και χρήσης καθιστά τις θεραπείες με Laser λίγο ακριβότερες από τις συμβατικές αλλά απόλυτα προσιτές στο μέσο Ελληνα. 

5) Πώς μπορώ να βρω τον “Laser” οδοντίατρο της περιοχής μου;
Στην αρχική σελίδα υπάρχει μια υποενότητα όπου μπορείτε να βρείτε σε κάθε νομό τους οδοντιάτρους-μέλη της εταιρίας οι οποίοι χρησιμοποιούν laser στο ιατρείο τους. 

6) Είναι κατάλληλο για παιδιά;
Η μη χρήση τοπικού αναισθητικού, ο ευχάριστος ήχος σε σχέση με τον οδοντιατρικό τροχό, η ευκολία και η ασφάλεια του οδοντιατρικού Laser, το καθιστά ως την πιο ευχάριστη οδοντιατρική εμπειρία των παιδιών!! 

7) Γίνονται σφραγίσματα με Laser; Φυσικά! Τα οδοντιατρικά Laser επιτρέπουν την καταπολέμηση της τερηδόνας, χωρίς τον ‘ενοχλητικό’ τροχό.
Το πιο σημαντικό είναι οτι με τη χρήση του Laser στη θεραπεία της τερηδόνας προστατεύονται οι υγιείς ιστοί και αφαιρούνται μόνο οι τερηδονισμένοι, ενώ δεν επηρεάζονται καθόλου οι περιοχές γύρω απο το σημείο της θεραπείας. 

8) Εχω ακούσει για λεύκανση με Laser. Είναι καλύτερη;
Μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές του οδοντιατρικού Laser είναι η χρήση του στη λεύκανση των δοντιών.
Η ενέργεια Laser διασπά πολύ γρήγορα τον λευκαντικό παράγοντα, επιτυγχάνοντας πιο γρήγορη, πιο ασφαλή, και λιγότερο περίπλοκη λεύκανση των δοντιών.
Μία ή δύο συνεδρίες στο ιατρείο είναι αρκετές τις περισσότερες φορές για να επιτευχθεί ένα όμορφο και λευκό χαμόγελο. 

9) Εχω περιοδοντίτιδα. Μπορεί το Laser να με βοηθήσει;
Η χρήση laser σε συνδυασμό με την κλασσική θεραπεία περιοδοντίτιδας βοηθά σημαντικά στην μείωση του βάθους των περιοδοντικών θυλάκων και στην εξάλειψη των παθογόνων μικροοργανισμών που βρίσκονται στον θύλακα. 

10) Μπορεί το Laser να με βοηθήσει στην ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) που μου κάνει ο οδοντίατρος μου;
Μία από τις πιο κοινές ενδείξεις της laser θεραπείας! Η αποστείρωση του ριζικού σωλήνα είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας και καθορίζει και την επιτυχία ή όχι της διαδικασίας. Με την οπτική ίνα του laser εισχωρούμε στον ριζικό σωλήνα και επιτυγχάνουμε εξάλειψη των μικροβίων του ριζικού σωλήνα, σε βάθη που τα κοινά φάρμακα δεν μπορούν να φτάσουν.

Social Media

Newsletter